Viatge a la Gran Bretanya. Cardiff


Hem de reconèixer que nosaltres som més bé gent de turisme urbà, i tot que gaudim molt fent visites a d'altres tipus de destinacions, sempre ens agrada fer una parada ni que sigui d'un dia per la ciutat principal de la regió on estem. Per això, en el nostre viatge per Gal·les no podia faltar un dia a Cardiff, una ciutat de la qual no esperàvem gran cosa i que ens va sorprendre amb el seu ambient acollidor, les seves llibreries amagades en galeries i els seus carrers per a vianants.

A Cardiff vam arribar a primera hora del matí, i vam optar per dirigir-nos directament al nostre hotel. Havíem reservat una habitació en una curiosa cadena, The Big Sleep Hotel, un enorme edifici replet d'habitacions amb el bàsic (lavabo, llit i tele) i esmorzar inclòs en el preu de l'habitació. Com que estava molt cèntric, va ser una opció molt pràctica, tot i que es notava una mica freda després de les bones experiències a B&B's de la resta del viatge.

La primera parada va ser una de les principals atraccions turístiques de Cardiff: el seu castell. Hem de dir que, a aquelles alçades, ja estàvem una mica saturats de castells gal·lesos, però el castell de Cardiff és totalment diferent a tota la resta que havíem visitat. Aquest era un castell d'estil romàntic, amb unes habitacions força sorprenents, i tot un pati immens per descobrir sorpreses com el seus mussols engabiats. La visita comença amb un audiovisual força interessant sobre el castell i Cardiff, i continua amb una audioguia on tens tot tipus d'informació sobre l'espai i en què et va traçant la ruta a seguir i et va fins i tot explicant anècdotes d'aquells que hi van viure i treballar. Amb l'entrada, tens una hora per entrar a veure les habitacions del castell, que d'aquesta forma es pot visitar sense aglomeracions.

Entre una cosa i una altra, ja era l'hora de dinar quan vam sortir del castell, així que vam anar a recuperar forces a un pub situat tot just davant del castell. I després, temps lliure per caminar: per veure botigues, xafardejar a l'interior de llibreries, per anar a fer un cafè, per parar-nos a veure la retransmissió de Wimbledon que feien en pantalla gegant en una de les places del centre... La nit, però, la vam dedicat a caminar en una altra direcció: la de la zona portuària de Cardiff, on està el parlament gal·lès i on, aquell dia, es feia també un homenatge als combatents de la Segona Guerra Mundial. La zona del port està repleta de locals de menjar, de bars i cafeteries, de música en directe... És un lloc d'allò més agradable per passar una bona estona.

Amb aquest darrer passeig s'acabava la nostra visita a Cardiff, que ens havia deixat molt bon record. Al dia següent, tocava creuar de nou cap a territori anglès, no sense abans fer una darrera visita indispensable a territori gal·lès.