Viatge a la Gran Bretanya. Tintern Abbey


Abans d'abandonar el País de Gal·les calia fer una visita ineludible: dirigir-nos a les ruïnes que són considerades la porta d'entrada (i també de sortida, és clar) d'aquesta regió: Tintern Abbey. Aquesta abadia és una altra antiga edificació religiosa abandonada i que ara ofereix, tal i com passa a Whitby, una imatge d'allò més romàntica en el seu estat d'abandó controlat. A diferència de Whitby, situada a dalt d'un penya-segat damunt de la costa, Tintern Abbey se situa a la vall del riu Wye, que marca la frontera entre Gal·les i Anglaterra.

Tot i que les ruïnes ofereixen un aspecte d'allò més encantador, rodejades a més de praderes plenes de vaques, potser un cop havent visitat Whitby ja no ens va sorprendre tant, tot i que sí que és una visita ineludible a la regió i una parada que us pot ben bé consumir dues hores si aneu resseguint cada racó de les ruïnes i descobrint, de mica en mica, tots els secrets que la història hi ha deixat amagats. Un cop acabada la visita, una bona opció és fer un tomb per la vall del riu Wye (es pot anar fins al pont que el creua) i gaudir de les vistes amb la sensació d'estar creuant una frontera.

Tot i això, per a nosaltres la veritable sensació de pas de frontera ens va venir en traspassar un dels mítics ponts que creuen el riu Severn, a tocar de Bristol, en el nostre camí cap a la nostra darrera destinació del viatge: l'encantadora Bath.